Dr. Artner Annamária – “Nem középiskolás fokon”

2012. évi adások

 
 
 
 
 
 
Artner Annamária kapcsolódó írásai ide kattintva olvashatók 
 
„Vihar előtti csend” 2012.04.03Letöltés 
 

| Open Player in New Window

 
 
„Átmenetek” 2012.03.06Letöltés 
 

| Open Player in New Window

 
 
„Davos és a spanyol viasz” 2012.02.07. Letöltés
 

| Open Player in New Window

 
„Veled uram, de nélküled – IMF” 2012.01.12. Letöltés
  

| Open Player in New Window

2011. évi adások

„Az euró övezet válsága” 2011.12.06. Letöltés
 

| Open Player in New Window

„Álság-válság” 2011.10.05.
  

2010. évi adások

„Haldokló Főnix” 2010.12.14.

 

Nyugdíj, vagy nyugodj békében 2010.11.30.

 

Versenyképesség és foglalkoztatás 2010.11.16.

 

2010.11.02.  Először 23 perces riport a kiskunfélegyházi gyárfoglalásról. Utána: „IMF újratöltve”

 

A társadalmi fraktál 2010.10.12.

 

A „Pöttyös labda”-effektus 2010.10.05.

 

Az euróövezet válságáról II. – Időt kérek 2010.05.01.

 

Az euróövezet válságáról I. – Időt kérek 2010.03.13.

 

11 Responses to Dr. Artner Annamária – “Nem középiskolás fokon”

 1. Szekeres Kató szerint:

  Lám, lám. Itt meg lehet hallgatni mindenkit. Itt aztán bőven van lehetőség. Nincs szükség a dorongra. Ha nem tetszik valakinek, amit a másik jó szándékkal, de szerény körülmények között művel, akkor lehet lapozni, illetve kattintani. Ennyi. De személyes vélt, vagy valós sérelemmel vagdalkozni ezen a helyen konkrétum nélkül…
  Engem nyugodtan tegezhet bárki, de a pocskondiázást mellőzze, mert magáról állít ki bizonyítványt.
  Az amatőr tevékenységhez meg annyit;
  l/. Ostoba degradáló kifejezés. (Milyen jó, hogy ilyen gazdag a magyar nyelv. Főleg a másik lejáratásához találunk elegendő szavakat).
  2./Az „amatőr” mitől is amatőr? Mert lehet, hogy többet tud a szakmáról, mint a „profi”-nak nevezett. Lehet, hogy tehetségesebb, és jobban megdolgozik, mint, aki keresztbe tett lábakkal, trágár kifejezésekkel dicsekszik a kamera előtt. Annyi évtized után egyébként is ragadhatott rá valami a koszon kívül.
  Továbbá attól „amatőr” az amatőr, hogy a hatalom nem támogatja, anyagi segítséget nem kap a költségvetésből. Ezért kicsiben, szerényebb körülmények között végzi ugyanazokat a feladatokat, mint, akiket busásan megfizetnek. Ez utóbbiak csak mondják azt, közvetítsék azt a hallgató felé, amit a szájukba rágnak nekik. (Gondoljunk csak Csernobilre, mikor 2 teljes hétig ültek a témán.
  Az amatőrök hozták nyilvánosságra…
  Na, és amiről azután sem volt szabad beszélni.
  (Pl. „… nem szabad elvetetni a gyereket, meg kell szülni, mert nem lesz rá kihatással…” stb. Még most is hallom az erőlködését a nagy tudósnak. Bár ő csak azt mondta, amit a hatalom diktált neki. Aztán szét kell nézni, hogy az esemény közelébe eső településeken micsoda tragédiát okozott a sugárzás, mert nem tisztelte az országhatárokat. Képes volt útlevél nélkül átjönni a radioaktív felhő. Azt a sok nyomorék gyereket -, akik akkor születtek – neki kellene eltartani, segíteni. De felejtünk, de felejtünk…
  Akik viszont engedélyezetten közhírré tették és sokszor leadták a „megnyugtató” adást, AZOK A PROFI SZAKEMBEREK. Tovább felesleges ragozni.)
  Ha jól meggondoljuk, akkor az amatőröknek nevezettek, még ügyesebbek is, mint a profinak tartottak. Segítség nélkül dolgoznak.
  3./A profi=állam által engedélyezett, támogatott. Röviden ennyi. De a köztudatban módosult ennek a szónak az értelme. Én nagyon szeretnék ilyen „amatőr” rádiós lenni.

 2. toyoda szerint:

  Tisztelt Dr. Artner Annamária!

  Érdeklődni szeretnék hogy lesz e folytatása az elkezdett „Nem középiskolás fokon” előadásnak? 2012 04 03 óta azért történt ez-az a nagyvilágban ami magyarázatra szorulna -persze nem „mainstream módon”.

  Tisztelettel : toyoda

 3. Szekeres Kató szerint:

  Ha már minden vélemény számít, akkor teszek egy kísérletet. Sajnos nem értem fenti csípős hangulatú polémiát. Kiről és miről van szó? Ja. Na és muszáj mindjárt felfalni egymást? Mert ha igen, akkor az más. Akkor gyorsan feltartom a kezem. Mindenkinek egy kedvére való csókos ajkat kívánok. szekereskató

 4. lee szerint:

  Álság-válság 2011 10 05 előadáshoz szeretnék észrevételt tenni:
  A bankokban elhelyezett „tőke” továbbhitelezésével kapcsolatban. Érdemes elolvasni Riesz Miklós Pénzforgalom és Hitel c. könyvét (1970) . Szerintem nem feltétlen az elhelyezett tőkét (újraelosztó hitel) hitelezik ki a bankok a gazdaságban, hanem pénzteremtő (Riesz Miklós szóhasználata szerint: könyvelési pénz) hitelt is. A konszolidált monetáris mérlegen egyértelműen látszik a folyamat.

 5. piroska szerint:

  Kedves Feri,
  szeretettel ajánlok Szekeres Kató írásaiból.
  http://konyvmolyocska.hupont.hu/
  Érdemes belelapozgatni e-oldalon. ( készülöben van még, de már van mit olvasni)
  Kellemes napos hétvégét kívánok.
  Piroska

 6. amari szerint:

  Kedves Hallgató, megírná pontosan melyik részre gondolt?

  Amúgy csatlakozom Paprikás Ferenchez: ez egy amatőr rádió. Vagyis nem olyan, mint a „profi” rádiók, amelyek bizonyára ügyesebben viselik a fehér kesztyűt, de nem is mondanak semmit a valóságról. Legfeljebb összezavarják az amúgy látszólag mély tisztelettel kezelt hallgatóságot, és finom(abb) módszerekkel fojtják az interjúalanyba a szót.

  Nos, a „profi” riporterek mind ott vannak – jó pénzért. Itt meg az olyan „senkiháziak” vannak, akik ingyen, saját idejükből, kávéházba járás és vendégfogadás helyett csinálják ezt a rádiót. Örül(né)nek, ha jó szándékúan segítenek nekik, de köszönik, nem kérik a távolságtartó ülepen billentgetést, ahogy a jobbágy sem különösebben díjazta, ha a földesúr arra jártában lecikizte aratásban-vetésben megkérgesedett koszos lábát.

  Ha jobbítani akar, emelkedjék fel talán arra a szintre, amit Ön a rádió riporterétől elvár.

 7. PaprikasFerenc szerint:

  Köszönöm a hallgató véleményét. Reményeim szerint javíthatóak a hibák, bár jobb lett volna pontosabban megjelölni , hogy vissza tudjam hallgatni. Ezúttal felajánlok kedves hallgatónak egy műsor megszervezését és levezetését. Amennyiben vállalja, írja meg kérem.

  Ez a rádió egy szerény lehetőségekkel bíró kommunikációs eszköz, nincsenek képzett riporterek, sem technikusok. Minden amatőr, de szól és igyekszik tartalmas lenni.

  Várom önkéntes és díjmentes segítségét, hogy nívósabbá tegyük a műsort.

 8. hallgató szerint:

  Egy tartalmi szempontból összegző mondat egyharmadánál benyomulni az eladó mondandójába kizökkentő kérdése okvetlenségével…., ráadásul egy pontatlan idézet félinformációjával kérkedve… – kérem Uram, ez olyan bárdolatlanság, hogy a hangszóróm is belepirul, ha csak megszólal. Mert sajnos, ez a többi hanganyagnál is rendszerint kitör magából.
  Inkább, ha lehet ne bravúroskodjon, ne fontoskodjon, ha egy mód van rá ne tegezze a hallgatót, ne közvetlenkedjen, ne közhelyeskedjen és akkor bölcs marad.

 9. PaprikasFerenc szerint:

  Okos igen, de szép is!

 10. magányos szerint:

  Nos igen, ez egy okos nő, köszönöm az előadásokat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük