TV

Az élő adás megszűnt, de folyamatosan rakunk fel  filmeket a Youtube-ra „Paprikáskrumpli TV” címszó alatt, ITT.

Kiemelt ajánlat: Előadások a Rozsnyai Ervin emlékkonferenciáról.

In memoriam Rozsnyai Ervin

Vígh László: Szocializmus vagy átmenet? (A kapitalizmusból a szocializmusba való átmenet jellegéről.)

Harsányi Iván: Rozsnyai Ervin a Horthy-rendszer természetéről

Krausz Tamás: A fasizmusról ma

Farkas Péter: Transznacionális monopolkapitalizmus

Szigeti Péter: Népszellem, szervesség, történetiség

Simor András, Dalos György: Rozsnyai a költő, az ember

27 Responses to TV

 1. Piroska Bätz szerint:

  Szia Feri,
  hát igen a lustaság az nem fáj…°I° csak..???

 2. Piroska Bätz szerint:

  Köszi, a lustaság nem fáj..-:)) vagy? °I°

 3. Zollai András szerint:

  Drága Elvtársak! A Szolidaritás pillanatig nem indult baloldali mozgalomnak. Miért kérnénk ezt tőle számon? Ez egy népfront..a legkülönbözőbb irányzatokkal, a volt MSZPs jobbikosoktól a rendszerkritikus balig! Az lenne, lett volna, ha demokratikusan működik.

 4. PaprikasFerenc szerint:

  Igyekszünk nem szakadozni. Adás közben több kontroll hallgatónk is van, akik visszajeleznek ha gond akad az adással. Van hallgatónk Belgiumban, Hollandiában, Németországban. Ők jól hallják és látják.
  Előfordul, hogy az internet nem megfelelő. Ebben az esetben javaslom az archívumot. A gratulációt úgy veszem, mintha az is lenne.

 5. vidéki szerint:

  Elegendő lenne egy-egy fotokocka is a hanganyag mellé, mert tipikusan nem tévésműfaj, M O S T S E M H A L L H A T Ó (mint megannyiszor) , és SZAKADOZOTT, élevezhetetlen (olykor felgyorsul stb.) mint megannyiszor a műsoruk a fergeteges tévébenlevés és látványtörekvés miatt.
  Amihez gratulálok most is – mint megannyiszor.

 6. Szegedi János szerint:

  Amarinak köszönöm ezt a legutóbbi hozzászólást, tökéletesen igaza van. Végre valaki, aki kimondja, amit kell.

 7. amari szerint:

  De vannak elegendő javak! Csak a tőketulajdonosok kezében. Termelőeszközök, magán luxusvagyonok. Mégegyszer: VANNAK. Csak a társadalom egy törpe kisebbsége kezében. Nagyon fontos különbség ez. Ha nincsenek „elegendő javak” – a válság egy általános, az emberiség létéből következő dolog, mindenki „hibás” benne, mindenkinek egyaránt meg kell érte fizetnie. Akkor: „hááát ez van, válság lett, nem termeltünk eleget, emberek” – a végkövetkeztetés. De éppen, hogy eleget termeltünk (még globálisan is, igaz sok felesleges dogot, másból meg kevesebbet), ahhoz, hogy senki ne szenvedjen szükséget a Földön. Csak ezt úgy tettük, hogy a kisebbségnek dolgozott a többség, övék termelés a kezdetektől (mit, ki, hova, mennyiért, hogyan – mind ők határozzák meg) a végéig (ki, mennyit, mikor, hol, hogyan kap a végtermékből).

  Mecsoda különbség…!

  • Maus Péter szerint:

   Kedves Amari,
   1. Hogyan jellemezhető ez a törpe kisebbség, amennyiben egyáltalán lehetséges ennek a „hatalmi csoportosulásnak” a leírása, meghatározása, (az egyik húgom küldött egy írást, benne egy eléggé közkeletű és gyakorta használt, antiszemita megnevezést a”LELEPLEZŐ” stílusában)?
   2. Milyen módon semlegesíthető ez a „törpe kisebbség” ha egyáltalán, és mi legyen, lesz addig?
   3. Lehetséges e az anyagi javak termelési szerkezetének és elosztásának átállítása úgy, hogy az emberiség közel azonos életminőséget élvezzen?
   Természetesen tisztában vagyok kérdéseim „időszerűségével”, mégis reménykedem, hogy találok gondolatkísérleteket.
   MPéter

 8. Péter szerint:

  Mikor lesz a világban gazdasági rendszerváltás, mikor lesz egy igazi alulról építkező, helyi termelésre és közpénzrendszerre épülő fenntartható gazdálkodás? A bankrendszer társadalmasiasítása szerintem hasznos dolog, de a reagani gazdaságpolitikát idéző jelenlegi gazdaságpolitika bukásra van ítélve, mert nincsenek elegendő termelőjavak, termelő jellegű szolgáltatások, tartalékok, továbbá a leszivárgás helyett a további polarizációt okozza.

 9. Német Tibor szerint:

  Üdv!

  Várható, hogy a TV adásait elérhetővé teszik az archívum rovatban?

  Üdvözlettel:

  Német Tibor

 10. Tarkó József szerint:

  Kedves Anyiszonyan Klára ! Talán már nem is emlékszel rám ! Örülük hogy újra hallok rólad ! Ha érdekel ki vagyok itt az e-mail címem : jtarko53gmail.com Dorog

 11. Baki Ferenc szerint:

  Minden kedden
  17 órától zene
  18 órától „Aktuális”
  19 órától pedig:

  1. kedd: „Nem középiskolás fokon” – Dr. Artner Annamária
  2. kedd: Dr. Krausz Tamás
  3. kedd: Eszmélet folyóirat műsora
  4. kedd: „Marx újratöltve”- Dr. Vígh László

  Az 5. keddek műsorai változóak.

  Kedves Péter!

  A fenti program és esetleges változásai megtalálhatóak itt, a Paprikáskrumpli kezdőlapján: http://radio.paprikaskrumpli.net/

 12. Vera szerint:

  Nagyon tetszett, ahogy Vígh László beszélt. Várom a folytatást.
  Az esti mozizás nagyon jó. Remélem lehet kérni is filmet, majd
  gondolkodjunk rajta, hogyan lehet alapfilmeket megszerezni.
  A komáromi polgármesterről szóló filmet jó lenne itt, ebben a körben megnézni.
  Bunuel Viridiana című filmje is egy alapfilm.

 13. Maus Péter szerint:

  Most nem látom, hogy hányan vagyunk jelen, de akárhányan is, ezt az előadást javasolom, kérem, tovább folytatni. (Feri épp közbeszólt, minek következtében úgy hallom, hogy egy hónap múlva folytatjuk.) Javasolom valamiféle tartalomjegyzék – azaz egy program menetrend – közreadását. Nem ártana esetleg egy ajánlott irodalom felsorolása sem.
  Péter

 14. Anyiszonyan Klára szerint:

  Egyre jobb a minőség, alakul ez! Köszi nektek, akik csináljátok. Én állandó hallgatótok vagyok.
  Klára

 15. Piroska Bätz szerint:

  Egy kis irodalom sosem árt,szívesen hallgatom.

 16. grue szerint:

  Nekem is nagyon tetszett. Csak így tovább! talán többet lehetett volna beszélni arról, mit jelent az új munkatörvénykönyv. Sokan nem tudják, nem olvassák el – én sem. Köszönöm!

 17. Tarkó József szerint:

  Kedves Feri ! Szeretnék neked gratulálni a rádióhoz és a tv-hez egyaránt . Végre van egy közösségi adó , ami a mindennapjaink problémáit igyekszik fókuszba helyezni , s beleszólást enged a műsor közben is . Nagy szükség van most erre . Remek előadóktól hallhatunk elemző riportokat, ezzel is bővítve rálátásunkat a világ , s nem kevésbé Magyarország gondjaira bajaira . Nagy mértékben növeli a rádió értékét , hogy a szerkesztő saját pénzén , a szabadidejében , önzetlenül nyújtja nekünk ezt a lehetőséget . Ebben valóban benne van szíve és lelke .
  Nagyon köszönjük Feri ! Kívánunk neked sok erőt , és nagyon jó egészséget a további munkádhoz ! Szükségünk van RÁD !!!!

 18. Maus Péter szerint:

  Tudom, hogy ez egy „kísérleti” műsor és, hogy itt a technikai feltételek erősen korlátozottak. Mégis meg említem, hogy bizonyos, általam nehezen azonosítható résztvevők hangja, szövege többszörözötten visszhangos, továbbá, hogy a Te, „Paprikás Ferenc” arcodat a nagy mikrofon szinte teljesen eltakarja. Talán megoldható lenne, hogy az éppen szóhoz jutók neve többször elhangozzék.
  Maga a téma – van e harmadik út – tulajdonképpen érdekes lett volna ha végig figyelemmel kísérhettem volna, ráadásul a résztvevők eléggé kalandoztak. Ami bennem megmaradt az Herceg Károly és a jól érthető hangja volt. Egyebekben pedig szerintem nincs az a bizonyos u.n. harmadik út. Persze kiutakat lehet és kell keresni és azokat bárhogy el lehet nevezni. A dolog lényege – ugye – , hogy a jelenlegi kapitalizmusból lehet e jobbat csinálni és ha igen akkor hogyan. És mit is jelent az a jobb?! Amennyiben pedig nem lehet, akkor mi van. Hajdanában valami olyasmit tanultunk hogy ősközösség, rabszolgaság, feudalizmus majd a kapitalizmus. Mindezek a termelési formák a különböző társadalmakban időben eltolódva és hosszú átmenetekkel, sok sok buktatóval, kínnal, háborúkkal következtek be. Eddig.
  Mostanában egyre sűrűbben lehet „paradigma váltásról” hallani Lehet, hogy ennek vagyunk a kezdeti tanúi, résztvevői?
  A zenéd nagyon jó!

  • PaprikasFerenc szerint:

   Kedves Péter!

   Természetesen lehet olyan kamera beállítás, amelynél nem látszik a mikrofon. Ez az elsö kísérleti adás volt. Egyébként természetesen nem az én arcom a fontos, hanem az előadóé.

   Sok mindenen kell még javítani, de idő és pénz kell hozzá.

   Köszönöm jobbító észrevételeidet.

   Kérlek terjeszd a rádió/tv elérhetőségét.

 19. Piroska Bätz szerint:

  Sziasztok,
  kevés idöm van, de a zenét munka közben is tudom hallgatni.
  Kellemes szép hetet kívánok Néktek és jó munkát.
  üdvözlettel
  Piroska

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük